Projecten


Geregeld lopen training, advies en tekst in elkaar door. Dat was bijvoorbeeld het geval bij het project dat ik in samenwerking met PBLQ uitvoerde voor de directie Arbeidsmarktfraude van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het begon met een schrijftraining, waar de deelnemers erg enthousiast over waren. Na de training ging de groep aan de slag met het herschrijven van de werkinstructies. Al snel kwam de vraag of ik ze daarbij wilde begeleiden.

 

We begonnen met een sessie waarin drie lezers van de werkinstructies vertelden wat ze van de teksten verwachtten. Vervolgens begonnen de specialisten werkinstructies te herschrijven, die we bespraken in een aantal intervisiesessies. Uiteindelijk heb ik ook de eindredactie verzorgd. Een heerlijk project met een fantastisch resultaat: werkinstructies waar de lezers blij mee zijn. Iedereen kreeg er energie van.

 

Een ander adviesproject waarover ik online kan vertellen (want dat kan niet altijd), is een groot project voor Schiphol geweest. Ongeveer zes maanden lang heb ik de HR-afdeling van Schiphol geholpen om alle HR-teksten op te frissen. Het project begon met een bewustwordingsworkshop voor alle HR-medewerkers die betrokken waren. Vervolgens heb ik samen met de inhoudelijke experts gewerkt aan allerlei teksten, zoals brieven, intranetteksten, brochures en de arbeidsvoor-

waardenbundel. Lees ook het artikel dat hierover gepubliceerd is in HR Praktijk.